Reden om je auto te laten tunen bij een BMW chiptuning specialist

Je BMW chiptunen kan een grote stap voor je zijn. Net als bij elke uitgave van een groter formaat dan je dagelijkse boodschappen bij de Albert Heijn of de Lidl, denk je er even over na. Je wil alle factoren in overweging nemen, de voor- en nadelen afwegen. Dit is erg begrijpelijk. Je wil immers je geld niet weggooien, compleet terecht. Dit hoeft ook niet en dit is zeker niet het geval met tunen bij een BMW chiptuning specialist. Een BMW chiptuning specialist zorgt ervoor dat jij je gewenste resultaat behaalt en dat dit resultaat duurzaam is. Meer daarover, lees je allemaal in deze blog.

Je auto duurzamer maken met tunen bij een BMW chiptuning specialist

Een BMW chiptuning specialist kan veel voor je betekenen, dat staat wel vast. Wat je misschien nog niet weet, is dat een BMW chiptuning specialist je auto zuiniger kan maken. Huh, hoe kan dat? Een chiptuning proces maakt je auto toch krachtiger en kracht staat toch gelijk aan uitstoot? Nee, niet per se. Dit komt omdat je BMW chiptunen ervoor zorgt dat de brandstof, de lucht en de ontsteking op een veel betere manier gaat. Dit maakt de auto, en dan in het specifiek de motor, ongeveer 5 tot 10% zuiniger. Je moet dan wel even zuinig rijden als voor de chiptune, anders gaat die vlieger niet op. 

Volgens het boekje

Daarnaast is chiptunen gewoon compleet legaal, helemaal volgens het boekje. Dit komt omdat het enige wat aangepast wordt, de ECU en haar chips zijn. Europese veiligheidsmarges zijn wel opgesteld met betrekking tot je auto, maar een BMW chiptuning specialist zal deze in acht nemen en niets doen wat niet mag. Daardoor is je auto nog steeds een legaal vervoermiddel voor op de weg. Je komt dus gewoon nog makkelijk door je APK heen, geen zorgen!

Sportiever

Als je je BMW laat tunen bij een BMW chiptuning specialist, wordt je auto een stuk sportiever. Dit is dan ook de voornaamste reden dat mensen hun auto laten chiptunen. Je auto beschikt over meer vermogen en dit zorgt vaak voor meer rijplezier. Je kunt harder optrekken en ook harder rijden. Pas hier wel mee op. Naast dat je een boete kunt krijgen voor het te hard rijden, gaat de bezuiniging van je motor teniet als je enorm veel sportiever gaat rijden en dus hard gaat optrekken. 

Veilig en secuur

Daarnaast is je BMW tunen bij een BMW chiptuning specialist gewoon hartstikke veilig. Dit komt omdat de professionals die je auto onder handen nemen, heel secuur en professioneel met chiptunen te werk gaan. Zij doen dit al jaren en zijn daar alleen maar werkzaam vanwege hun expertise. Ze beschikken over een berg aan kennis en willen die maar al te graag loslaten op je geliefde BMW om het resultaat zo goed mogelijk te laten zijn. Wees daarom maar gerust als je je auto hier eventjes achterlaat, het duurt niet lang en hij is in goede handen!