Advies autosleutels slijpen

Advies autosleutels slijpen

Wanneer is het nodig om autosleutels te laten slijpen?

Geeft de sleutel van je auto problemen bij het openen of sluiten van de portieren of kofferbak? Dan is het raadzaam om eens te kijken of het laten slijpen van je autosleutel een oplossing biedt om dat moeilijke openen en sluiten de wereld uit te helpen. De kans is namelijk groot dat je autosleutels afbreken als je dat niet doet en uiteindelijke de boel forceert. Lees daarom dit blog om te beoordelen of het nodig is dat je je autosleutels laat slijpen.

Wanneer autosleutels slijpen?

Het advies autosleutels slijpen, krijg je als de tanden van een autosleutel moeten worden geslepen of gerepareerd om deze weer te laten passen in het slot van de auto. Dit kan nodig zijn als de sleutel beschadigd is of als het slot van de auto vervangen is en je een nieuwe sleutel nodig hebt. Het slijpen van een sleutel moet bovendien wel worden uitgevoerd door een professionele slotenmaker.

Waarom moet je je autosleutels laten slijpen?

Er zijn diverse redenen aan te geven waarom het nodig is om je autosleutels te laten slijpen. Hieronder geven we je een aantal voorbeelden, zodat je weet in welke gevallen dit noodzakelijk is:
  • De sleutelbaard is afgebroken
  • Je hebt een nieuwe sleutelbehuizing gekocht en de oude sleutelbaard is niet over te zetten naar de nieuwe sleutelbehuizing
  • Je wil een reservesleutel kopen
  • Je wilt van je sleutelbehuizing een klapsleutel (ombouwset) maken

Wat kost een autosleutel slijpen?

De kosten voor het slijpen van autosleutels kunnen variëren. In het algemeen variëren de kosten rond enkele tientjes per aanbieder. Let wel dat de kosten hoger kunnen worden als de sleutel van een zeer luxe auto is of als de sleutel een afstandsbediening of een elektronische component heeft. Ook goed om te weten is dat sommige auto’s voorzien zijn van een transponder sleutel, met een elektronische chip dus, die daardoor moeilijker en dus duurder zijn om te slijpen.

Meer auto blogs lezen?

Wil je meer informatieve blogs over auto’s lezen? Klik dan hier.