Op zoek naar een duracell accu Barneveld

Ik was laatst op zoek naar een Duracell accu Barneveld en na thuiskomst heb ik me gelijk verdiept in de geschiedenis van de accu voor de auto. Ik vind het zo frappant: een accu is een van je trouwste metgezellen tijdens je autoritten, klaagt nooit, en doet zijn werk dag in dag uit. Totdat hij er opeens mee ophoudt en je genoodzaakt bent de auto te starten met startkabels, die je net op dat moment niet bij de hand hebt.

Toch verdient de accu enig respect, want zonder dit onderdeel kan je auto niet functioneren. Jij als mens zijnde kan ook niet aan de dag beginnen zonder eerst een goede bak koffie te drinken. Om  het maar gemakkelijk te houden: je accu is de trouwste vriend van je auto.

Wist je trouwens dat de accu voor de auto, zoals we ‘m nu kennen, al in de 19e eeuw was uitgevonden? De vroege voorloper werd in 1936 in Baghdad ontdekt en stamt uit het jaar 250 voor Christus. Maar, terug naar de moderne variant van de accu. Deze accu werd uitgevonden door de heer Plante en is ’s werelds eerste oplaadbare batterij. Deze accu is hierna de standaard geworden voor accu’s in auto’s.

logo (1) - kopie 913_BDS 44