Is overschrijven auto veel werk?

overschrijven auto

Je hebt zojuist een nieuwe auto gekocht en daar ben je maar al te trots op. Vergeet niet dat je nog een paar dingen moet regelen alvorens je de openbare weg opgaat. Als eerste is het belangrijk om overschrijven auto te realiseren. Vervolgens zal het voertuig verzekerd moeten worden zodra je ermee gaat rijden.

overschrijven auto

Overschrijven auto, hoe moet dit?

Zodra de deal rond is kun je de auto overschrijven op naam. Dit is verplicht om te hebben want pas dan ben jij de rechtmatige eigenaar van het voertuig. Je kunt bij veel bedrijven terecht om de overschrijving compleet te maken. Ook biedt kentekenloket.nl de mogelijkheid om een loket te vinden bij jou in de buurt. Wel dient een kentekenbewijs te bestaan uit twee delen. Is het niet compleet, dan kan het voertuig ook niet overgeschreven worden. Let hier dus goed op dat het kentekenbewijs compleet is alvorens je het aanneemt.

Het overschrijven van een auto op naam kost door het gehele land 10,75 per overschrijving. Nadat dit is gedaan zal je niet het complete bewijs ontvangen. Jij als koper krijgt na een paar dagen het tweede deel thuis gestuurd. Wel ontvang je een vrijwaringsbewijs die je aan de verkoper kunt geven. Voor de verkoper is dit het bewijs dat de overschrijving afgerond is en diegene niet meer verantwoordelijk is voor het voertuig.