Hoe koop je een goede bakfiets?

Dolly Bakfiets

Een goede bakfiets heb je vaak niet zomaar gevonden. Inmiddels zijn bakfietsen in zoveel verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld de Dolly bakfiets en de Babboe bakfiets, maar daarnaast ook nog veel meer andere merken. Hoe koop je nu een goede bakfiets? Wij leggen je in dit artikel uit welke stappen je het beste kunt nemen.

Diverse kleuren

Wensenlijst

Eerst is het belangrijk om te weten wat jouw wensen precies zijn, zodat je veel gerichter op zoek kunt gaan naar een bakfiets die bij jou past. Bedenk hoeveel kinderen je wilt vervoeren en of er daarnaast nog extra ruimte over moet zijn. Ga ook nog op wat voor wegen je voornamelijk rijdt, want hier moet de bakfiets wel geschikt voor zijn. Vraag jezelf ook af waar de bakfiets verder nog aan moet voldoen. Van al deze punten maak je een lijst, zodat je precies weet wat je zoekt in een bakfiets.

Budget

Je kunt nog zoveel wensen hebben, maar helaas moet je het ook kunnen betalen. Over het algemeen zijn bakfietsen vrij prijzig, zeker in vergelijking met normale fietsen. Vraag jezelf daarom af welk budget je maximaal wilt besteden aan een bakfiets. Aan de hand hiervan kun je weer een betere selectie maken uit de bakfietsen die verkrijgbaar zijn.

Dolly Bakfiets

Veiligheid

Je hebt nu wellicht al een of meerdere bakfietsen gevonden die aan jouw wensen en budget voldoen. Nu is het echter ook nog belangrijk om te letten op de veiligheid. Kijk of de bak is gemaakt van stevige materiaal, of er gordels en kantelstoppers aanwezig zijn en of de bakfiets dubbele stuurstangen heeft. Controleer daarnaast ook er voldoende reflectoren en verlichting op de fiets en de bak aanwezig zijn.