Het enorme gemak van een elektrische bakfiets

Soms is het niet verkeerd even mijn focus van de auto’s af te halen en de blik op de weg te richten om te zien wat er allemaal nog meer voorbij komt in het verkeer. En dat is nogal wat! Sinds een poosje mag ik mijzelf een trotse bezitter van een elektrische bakfiets noemen. Mijn vriendin en ik hebben er samen een aangeschaft om onze twee kinderen in te vervoeren. Het beeld staat nog op mijn geheugen gegrift van het enorme gedoe dat we altijd hadden met de zitjes voorop en achterop, wat een heisa altijd maar weer! Bovendien voelde het helemaal niet veilig je kinderen op zo’n manier te laten participeren in het verkeer – en dat terwijl je je kinderen juist het veiligste van het veiligste wenst.

Veiligheid en gemak

Om ook het gemak van de beide ouders wat te verbeteren hebben we niet voor een gewone maar voor een elektrische bakfiets gekozen. Hoewel de bakfietsen van Dolly Bikes, want zo heet de fabrikant, sowieso al gemakkelijk in het gebruik zijn en lichter fietsen dan bij andere bakfietsen het geval is, kozen we toch voor de elektrische variant. Ik ben achteraf dan ook erg blij dat we voor het meest optimale zijn gegaan want het fietst werkelijk heerlijk, zo licht als een veertje. Bovendien hebben we de gehele fiets zelf kunnen samenstellen, hadden we een ruime keuze uit opties in bijvoorbeeld het frame, de kleur van de bak en allerhande accessoires.

Mijn tip is dan ook zelf eens te kijken op de website van dit merk en er zelf je voordeel van te doen: breng je kinderen veilig en gemakkelijk naar de crèche en school.