Bobber of chopper

Zundapp onderdelen

Beiden woorden zal je vast wel een keer voorbij horen komen maar weet je eigenlijk wel wat het verschil is en wat ze betekenen? Voornamelijk als je op zoek bent naar een goede motor maar niet het gewenste model of snelheid vindt, is het een goed idee om te kijken naar een bobber of chopper. Beiden gevallen zijn het motoren die niet meer origineel zijn. 

Wat is een bobber?

Een bobber is een motorfiets waarbij alle onnodige materialen zijn weggehaald. Hierdoor hebben ze geen voorspatbord en maar een klein achterspatbord, onnodige spiegels, lichten en bagage werd ook weggehaald. Daarbij is het wiel aan de voorkant groter dan aan de achterkant. De onnodige materialen werden weggehaald om zo de motor sneller te laten worden.

Het bobberen van een motorfiets is een sterk geïndividualiseerd proces, wat betekent dat de kosten van jouw bobber kunnen variëren op basis van je persoonlijke voorkeuren. Maar juist omdat de bobber zo bekend is geworden, zijn er merken als Harley Davidson of de Kowalski bobber die dit concept hebben overgenomen. Als gevolg hiervan kan je dus in de stijl van een bobber een motor kopen.

Als je het doe-het-zelf-karakter van een bobber echt wilt omarmen, kun je ook investeren in een bobber-set. Hierdoor kan je experimenten met de bobber wereld.

Wat is een chopper?

Een chopper motorfiets bestaat uit een aangepaste vorm van het originele fabrieks frame en heeft alleen de meest essentiële motoronderdelen om hem sneller te laten gaan. In principe wordt alles wat niet nodig is om te bewegen of te stoppen, “in stukjes gehakt” en sommige originele onderdelen worden vervangen door aangepaste onderdelen. Ook hierbij kan je er weer voor kiezen of je het zelf gaat doen, wat wel een stuk lastiger is, of dat je een chopper koopt. Een bekende chopper is de Kowalski chopper. Maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een Harley Davidson aan te schaffen en deze dan zelf aan te passen.

Waar kan je de onderdelen vinden?

Als je dus zelf een bobber of chopper motor wilt maken, is het zeer belangrijk om te weten waar je het juiste materiaal kan kopen. Als je nou opzoek bent naar Harley Davidson motor onderhoud of bike gashandels kopen. Merendeel van de spullen kan je vinden in een bobber shop.