Financial lease en de bijkomende kosten

logoIndien u besloten heeft om op zoek te gaan naar een leasemaatschappij waarbij u financial lease kunt afsluiten, denkt u natuurlijk ook na over de kosten. Na het afsluiten van dit contract zit u immers voor een vastgestelde periode vast aan een maandelijks terugkerende kostenpost. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden. Echter met de kosten voor een leasecontract alleen bent u er nog niet.

Wanneer u voor operationele leasing kiest, betaalt u een maandelijks bedrag zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om bijkomende kosten. Zo blijft bij een operationele lease de leasemaatschappij zowel juridisch als economisch eigenaar. Dat betekent dat alle kosten zoals wegenbelasting, verzekering en onderhoud voor rekening van de leasemaatschappij komt.

De bijkomende kostenMegane_Estate_new

Bij een financial lease zal alleen de auto gefinancierd worden door de leasemaatschappij. Juridisch gezien blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij tot aan het einde van het leasecontract. Hierna, na betaling van een eventuele slottermijn, bent u de juridische eigenaar.

Wanneer u start met financial lease ligt het economisch eigendom echter direct bij u. Dit betekent dat de leaseauto bij u op de balans komt te staan (als u werkt als zelfstandig ondernemer) en dat alle kosten die gepaard gaan met het hebben van een auto, voor uw rekening komen.

Hierbij kunt u denken aan de kosten voor de verzekering, motorrijtuigenbelasting en het onderhoud aan de carrosserie. Bij operational lease zijn deze kosten voor de leasemaatschappij, maar wordt er uitgegaan van het onderhoud dat de gemiddelde leaserijder verbruikt plus een opslag. Op deze manier betaal je altijd meer dan dat je bij financial lease het onderhoud zelf doet, wanneer je bijvoorbeeld een zuinige rijder bent dan de gemiddelde leaserijder.sp-241-post-238