Wil jij een elektrische step kopen?

Ben jij op zoek naar een praktisch en handzaam vervoersmiddel? Dan is een elektrische step kopen een uitstekend idee! Deze vervoersmiddelen zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar en hebben daarmee ook verschillende voordelen. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat niet alleen modellen op de Nederlandse wegen toegestaan zijn. Dit is wel iets om op te letten als je een elektrische step kopen wilt. Je kunt deze immers veel minder gebruiken als je er niet de openbare weg mee op kunt. Nu is het wel zo dat de wetgeving op dit gebied aan verandering onderhevig is, dus het kan best zijn dat binnenkort meer modellen legaal de weg op mogen.

Welke elektrische step kopen?

Zoals gezegd zijn er veel verschillende modellen. Ze hebben echter allemaal een paar overeenkomsten:

  • ze hebben een lage instap
  • er zit een groot plateau op voor je voeten
  • ze zijn redelijk compact

Een elektrische step kopen is vanwege deze punten bijvoorbeeld een goed idee voor mensen die moeite hebben met de instap van een fiets. Hoewel daar inmiddels ook steeds lagere varianten van komen, blijft het toch nog altijd hoger dan bij steps. Het grote plateau voor je voeten betekent dat jij veel ruimte hebt om je voeten neer te zetten, waardoor je stabiel zit of staat. Je denkt bij een elektrische step kopen misschien aan een vervoersmiddel waar je op moet staan en bij sommige varianten is dit ook inderdaad het geval. Bij andere zit er echter ook een zadel op, zodat je onderweg er voor kunt kiezen om toch ook af en toe te gaan zitten. Ook dan is het prettig dat er veel voetruimte is. Daarnaast zijn steps eigenlijk altijd vrij compact van formaat. Dat maakt dat ze heel gemakkelijk mee te nemen zijn. Een elektrische step kopen is dan ook een idee voor mensen die vaak met de trein gaan of hun auto op een P+R buiten de stad neerzetten. Al steppend kun je dan verder gaan tot je plaats van bestemming.

Snelheid

Een voordeel van een elektrische step kopen, is dat je niet de hele snelheid zelf hoeft te behalen. De accu geeft je ondersteuning en daardoor kun je veel hogere snelheden bereiken dan je zelf zou kunnen. De maximale snelheid is afhankelijk van het model dat je kiest, sommige modellen hebben een topsnelheid van maar liefst 45 kilometer per uur! Daarmee ben je dus echt snel op de plaats van bestemming. De topsnelheid is niet het enige punt om op te letten als je een elektrische step kopen gaat, er zit namelijk ook verschil in de actieradius van de diverse modellen en ook in hoe lang het duurt voordat de accu volledig opgeladen is. Daarnaast zijn sommige modellen dus wel legaal te gebruiken op de openbare weg, terwijl andere niet op de weg gebruikt mogen worden. Dit zijn allemaal punten om op te letten. Bij Fast & Furious Scooters, waar je terecht kunt voor een elektrische step kopen, geven ze bij alle modellen duidelijk alle specifieke kenmerken aan. Zo kun je gemakkelijk bepalen welk model het best bij jou past!