Welk type motorhelm heb jij nodig?

Als jij op zoek bent naar een nieuwe motorhelm, dan heb je vast al gezien dat er voldoende keuze is. Het is niet nodig om het belang van een goede kwalitatieve motorhelm uit te leggen en dit is dan ook een kledingstuk dat iedere motorrijder verplicht is om te dragen. Het soort helm dat je uitkiest wordt bepaald door wat je met je motor doet en ook met jouw eigen stijl. Een medewerker van een goede online shop of winkel kan je daar uitgebreid over informeren. Hier vind je alvast een overzicht van de meest gangbare motorhelm typen om je te helpen bij het maken van je beslissing.

  1. De meest veilige motorhelm is de integraalhelm

Als je een helm nodig hebt waarmee je alle wegen op mag en waarmee je zelfs op het circuit mag rijden, dan heb je een integraalhelm nodig. Deze motorhelm wordt veel gezien als de veiligste helm, maar tegelijkertijd is het gevoel van vrijheid dat je op de motor ervaart dan wel kleiner. Als jij iemand bent die veel rijdt en snel rijdt, dan is een integraalhelm jouw veiligste optie.

  1. Een jethelm voor zoveel mogelijk vrijheid

Wil je niet inleveren op het vrijheidsgevoel dat je ervaart als je motor rijdt, dan is een jethelm een goede optie voor je. Dit is een motorhelm die geen kinstuk heeft, maar wel een vizier. Het wordt veel gebruikt door mensen die graag plezier ritjes maken en die veel in de stad rijden of op het platteland. Snelheids liefhebbers hebben aan een jethelm niet genoeg, maar als je rustig rijdt en voor je plezier rijdt, dan is het een uitstekende optie.

  1. Het beste van twee werelden met een systeemhelm

Wil jij een motorhelm hebben voor beide situaties, dan is een systeemhelm. Dit is een 2 in 1 helm die het beste van beide werelden combineert. Deze motorhelm is namelijk open en dicht te klappen. Dichtgeklapt ben je zeker net zo veilig als wanneer je een integraalhelm draagt, terwijl je de vrijheid van een jethelm ervaart als je hem openklapt. Communiceren is ook gemakkelijker als je de helm open kunt doen.

RAD – Topmerken voor Bodemprijzen

  1. Andere opties

De integraalhelm, jethelm en systeemhelm zijn de meest gangbare motorhelmen om uit te kiezen. Maar er is meer. Zoek je bijvoorbeeld een veiligere helm met een offroad uiterlijk, dan kun je kiezen voor een dual sport helm. Deze heeft een vizier, is veilig als een integraalhelm maar is heerlijk voor die rustige ritjes weg van de snelweg. De crosshelm wordt ook wel als een off road integraalhelm omschreven en is minder comfortabel. Houd jij van crossen, dan is het de motorhelm voor jou. En als laatste zijn er ook speciale helmen voor kinderen, waarmee je ook met je zoon of dochter van een heerlijke rit kunt genieten. Deze zijn kleiner dan de standaard helmen, maar zeker niet minder veilig. Sta even stil bij je keuze, denk na over je eisen en je vindt vast de beste helm voor jou.