Wat is voor jou de meest optimale motor verzekering? 

Wanneer we het hebben over de motor verzekering is uiteraard niet zomaar sprake van één enkel type verzekering die voor een motor kan worden afgesloten. In plaats daarvan is het eigenlijk een soort van verzamelnaam voor allemaal verschillende motorverzekeringen die op de markt zijn terug te vinden. Vergelijkbaar zoals bij de autoverzekering is het namelijk zo dat je hierbij een keuze kan maken tussen drie verschillende opties die we allemaal hieronder voor je op een rijtje hebben gezet. In ieder geval, wil jij ook graag te weten komen tussen welke verschillende verzekeringen je allemaal voor jouw motor een keuze kan maken? Dan is verder blijven lezen zeker van belang.  

Wanneer kies je voor de WA motorverzekering? 

De meest voordelige en tevens ook meest beknopte motor verzekering is de WA-verzekering. Wanneer je louter en alleen wil zien te voldoen aan de geldende wettelijke verplichting voor wat het verzekeren van je motor betreft zal je tot de conclusie komen dat deze verzekering de beste keuze is. Je komt er perfect mee tegemoet aan de verplichting die ervoor geldt terwijl je er ook nog eens mee kan rekenen op een zeer interessante premie die voor iedereen betaalbaar is. De keuze voor dit type van motor verzekering zal echter lang niet voor iedereen het meest interessant zijn. In principe wordt deze verzekering dan ook enkel en alleen aangeraden aan mensen die: 

  1. Beschikken over een zeer goedkope motor; 
  1. Slechts een zeer beperkte afstand afleggen met hun motor;  

Kan jij je vinden in één van de twee bovenstaande situaties? Dan zal je alleen maar kunnen vaststellen dat de keuze voor de WA-verzekering in de praktijk al zeer snel kan zijn gemaakt. 

Wat maakt de WA+ beperkt casco variant zo interessant? 

De tweede motor verzekering waar je voor kan kiezen is de WA+ beperkt cascoverzekering. Bij deze verzekering is het zo dat je boven op de WA-verzekering ook nog eens kan rekenen op de aanwezigheid van twee dekkingen die eigen schade aan je motor dekken. In eerste instantie is er de dekking voor schade die het gevolg is van een brand of explosie. Wanneer je motor dan bijvoorbeeld in de garage staat zal je tot de conclusie komen dat deze meer dan waarschijnlijk in rook zal opgaan. Wil je die waarde graag kunnen beschermen? Dan zal je tot de conclusie komen dat de WA+ beperkt cascoverzekering voor je motor daarvoor kan zorgen.  

Bovenstaande dekking is natuurlijk niet de enige extra zekerheid die wordt geboden door deze verzekering. Wat namelijk bovendien ook te denken van de dekking bij diefstal? Wanneer je motor wordt gestolen zie je in één klap natuurlijk een behoorlijk bedrag verdampen. Ook voor wat dit betreft biedt de WA+ beperkt cascoverzekering je de meest interessante oplossing. De financiële verliezen als gevolg van diefstal worden namelijk in de praktijk eveneens gedekt.  

Waarom kiezen mensen finaal toch voor de allrisk? 

Finaal gebeurt het niet zelden dat mensen er in de praktijk voor kiezen om de zogenaamde allrisk af te sluiten. Het betreft hier de motor verzekering die je voorziet van de meest optimale zekerheden. Dit over de hele lijn. Indien je kiest voor het afsluiten van deze verzekering zal je tot de conclusie komen dat je zomaar bent verzekerd van de hieronder terug te vinden voordelen: 

  • De wettelijk verplichte dekking is inbegrepen in de verzekering; 
  • Schade door brand of diefstal zijn beiden gedekt;  
  • Zelf veroorzaakte (niet opzettelijke) schade wordt eveneens gedekt; 

Vooral deze laatste dekking is er één die ontzettend veel mensen aanspreekt. Heb je immers een ongeval veroorzaakt waarbij ook jouw eigen motor door slippen of botsen bepaalde schade heeft geleden? Dan zal alleen deze verzekering je daar een gepaste dekking voor aanbieden.  

De premie van je motor verzekering drukken kan altijd! 

Ongeacht het type motor verzekering waarvoor je kiest, je zal er in de praktijk altijd op kunnen rekenen dat je de premie van deze verzekering (aanzienlijk) kan drukken. Hiervoor kan je verschillende mogelijkheden benutten die op de markt zijn terug te vinden. Ben jij ook benieuwd op welke interessante manieren je jouw verzekeringspremie zoveel mogelijk kan beperken? Dan dien je absoluut zeker de informatie die je hieronder aantreft nog even extra door te nemen. Let trouwens wel goed op het verschil met een bromfietsverzekering.  

1.) Vergelijken is altijd en bij elke verzekering de boodschap 

Wil je graag kunnen besparen op de kosten van je motor verzekering zonder dat je om dat te kunnen realiseren moet inboeten op het gebied van dekkingen? Dat is zeker mogelijk. Het enige wat je daarvoor moet doen is het uitvoeren van een vergelijking. Van zodra je een dergelijke vergelijking uitvoert zal je meteen kunnen vaststellen welke van de vele verschillende verzekeraars voor jou het meest optimale aanbod in petto hebben. Let wel, kies er in de praktijk bij voorkeur steevast voor om gebruik te maken van een objectieve vergelijkingssite voor het uitvoeren van de vergelijking.  

2.) Sluit geen overbodige extra dekkingen af  

Wil je kunnen rekenen op een goede motor verzekering voor het verzekeren van je motor waarbij er geen sprake is van nodeloos hoog oplopende kosten? Zorg er dan in de praktijk altijd voor dat er geen overbodige dekkingen worden afgesloten. Gebeurt dat wel? Dan zal je daar in de praktijk eigenlijk maar weinig voordeel van ondervinden terwijl de premie die je moet betalen ook nog eens behoorlijk stevig zal oplopen. In ieder geval, denk dus steevast goed na voordat je overgaat tot het afsluiten van extra dekkingen voor jouw motorverzekering. 

3.) Aandacht geven aan het eigen risico is een must 

Bij het afsluiten van een motor verzekering doe je er in de praktijk ook steevast goed aan om even de nodige aandacht te schenken aan het eigen risico dat er op van toepassing is. Dat eigen risico zal namelijk in de praktijk niet alleen maar bepalend zijn voor het bedrag dat je bij een mogelijk schadegeval zelf dient te betalen, daarnaast zal ze ook een zekere invloed uitoefenen op de premie die periodiek moet worden betaald. Kies er dus niet zomaar blind voor om altijd te kiezen voor het laagst mogelijke eigen risico. Net een hoger gelegen eigen risico zou in de praktijk namelijk zomaar eens de belangrijkste voordelen met zich mee kunnen brengen.