Een motor verkopen begint met een goede voorbereiding

Wanneer je je motor wil gaan verkopen, zal je eerst enkele voorbereidingen moeten treffen om het motor verkopen in goede banen te leiden. Zo zal de staat van de motor uitstekend moeten zijn zonder mankementen. Vaak gaat de koper je vragen om een testrit te mogen maken. Zorg dat de motor uitstekend functioneert en voer eventueel kleine herstellingen uit als dit nodig is. Dit wil niet zeggen dat je motor er moet uitzien alsof die als nieuw uit de fabriek rolt, maar bij het motor verkopen moeten de kopers wel worden overtuigd dat de tweewieler nog in een uitmuntende staat is. Gereed voor de sloop is immers als uitzicht niet aan de orde.

De nodige papieren klaar leggen zoals het kentekenbewijs

Een motor verkopen gaat gepaard met nog een aantal andere administratieve zaken. Het is niet alleen de motor waar het om draait, maar ook het kentekenbewijs bijvoorbeeld. Een ander aspect is dat je de tenaamstellingscode moet hebben klaar liggen. Zonder dit bewijs zal je de motor niet kunnen verkopen. Op die manier kan je de motor op de koper zijn naam zetten. Als je met al deze dingen klaar bent, kan je de motor aanbieden. Wanneer je zelf de motor wil verkopen, zal je enkele stappen niet mogen overslaan. Enkele richtlijnen die je moet volgen.

Wat te doen tijdens de verkoopdag

Naast het maken van foto’s, de nodige informatie geven en het online zetten van de advertentie is de dag aangebroken dat je voor het eerst rechtstreeks contact gaat hebben met een potentiële koper. De zogenaamde verkoopdag. Ga alles voorbereiden zodat de koper in één oogopslag ziet dat je niet gelogen hebt bij het plaatsen van de advertentie. Om te voorkomen bij het motor verkopen dat je geïnteresseerde koper niet met de motor wegrijdt, mag je nooit de nodige papieren overhandigen. Gelukkig ben je wel vaak bij de meeste motorverzekeringen beschermd tegen diefstal, maar toch. Het beste is dat je het paspoort van de klant vraagt en een papier laat ondertekenen voor het maken van een proefrit.