Wat is belangrijk tijdens een schadeauto verkopen?

schadeauto verkopen

Mocht je nou bepaalde schade opgelopen hebben aan je auto, en je wilt de schadeauto verkopen. Dan je je auto zelf proberen te verkopen, maar je kan hem ook laten inkopen door een bedrijf. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inkopen van schade auto’s, ze kunnen jou helpen met het verkopen van jouw schadeauto te verkopen. Uiteindelijk als alles goed gekeurd is en alle afspraken gemaakt zijn, krijg jij de waarde die de auto nog waard is betaald. Maar hoe gaat het tijdens de verkoopt van een schade auto? 

Waar je rekening mee moet houden

De waarde wordt bepaald door een taxatie, dan wordt alles geïnspecteerd op allerlei verschillende vlakken. De auto wordt getest of alles nog goed verloopt en welke schade er plaatsvindt op welke plekken. 

Waar je wel altijd rekening mee moet houden is dat een schadeauto verkopen altijd veel moeilijker gaat. Niet elk bedrijf neemt schadeauto’s aan, wat ook logisch is. Want een schadeauto kost altijd veel meer moeite en tijd, en meer geld. Het is belangrijk dat de waarde van de auto altijd nog lager ligt dan de reparatiekosten, anders is het bedrijf veel te veel geld kwijt. Daarom wordt de klant ook altijd duidelijk gemaakt dat de prijs van een schade auto altijd lager zou liggen, de prijs die de klant krijgt voor de auto.

schadeauto verkopen

Veel voorkomende schade

Ten eerste ligt het heel erg aan het model van de auto, hoe nieuwer het model hoe duurder de bepaalde kosten zijn. Maar het voordeel aan een nieuwer en mooier model is dat de waarde van de auto ook altijd meer is. Tijdens het inkopen van schadeauto’s zijn er altijd bepaalde schade die vaker terugkomen. Daarom zijn er ook verschillende kosten verbonden aan de schade die een auto heeft. Veel voorkomende schades zijn kapotte motor en oliepomp, voor schade en versnellingsbak schade bijvoorbeeld.