Waarom zou je kiezen voor leasen?

Auto’s leasen is een gemakkelijk en betrouwbaar proces. Zodra men in contact is met een leasemaatschappij kan het auto leasen autoleasecenter proces beginnen. De leasenemer heeft nu veel keuzevrijheid. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit welk merk auto de leasenemer het liefste naast zijn huis zet. Of welk model auto, de leasenemer kan kiezen voor een grote familie auto, of juist voor een kleine boodschappen auto. Daarna is de kleur aan de buitenkant natuurlijk ook een belangrijk onderdeel, deze zie je immers iedere keer dat je de auto instapt. Al deze keuzevrijheden maken leasen natuurlijk al een aantrekkelijke mogelijkheid, maar er zijn nog meer reden waarom leasen een goed idee is.

De voordelen van private lease

Voor particulieren is private lease de meest voor de hand liggende vorm wanneer er wordt gekozen voor Auto Leasen autoleasecenter. De andere veel voorkomende vorm, financial lease, richt zich vaker tot de zakelijke markt. Private lease is een aantrekkelijke optie voor particulieren. Wanneer men kiest voor private lease ervaart men de voordelen van het rijden in een mooie nieuwe auto, zonder in één keer het gehele bedrag te hoeven investeren. Daarnaast is het erg overzichtelijk, je weet namelijk per maand welk bedrag je kwijt bent aan kosten voor de auto. De leasemaatschappij is verantwoordelijke voor de kosten van het onderhoud aan de wagen.

Nadelen van private lease

Echter, naast voordelen kunnen er zich ook een aantal nadelen voordoen wanneer er wordt gekozen voor private lease. Als leasenemer krijg je vaak geen vergoeding voor de niet gereden kilometers. Leasemaatschappijen gaan vaak jaarlijks van uit dat de leasenemer minimaal zo’n 10.000 of 12.000 kilometer rijdt. Echter, wanneer de leasenemer een periode wat minder in de leaseauto rijdt en dus dit verwachte aantal kilometers niet haalt komt het vaak voor dat hiervoor geen vergoeding beschikbaar is en de leasenemer dus eigenlijk voor meer kilometers betaalt dan er daadwerkelijk gereden zijn.