Vergeet je stuurnaaf niet: de verbinding tussen je stuuras en sportstuur

Je hebt het misschien wel eens gezien bij “Pimp my car” of “De Grote Beurt”, de ultieme Auto Make Over. Eenvoudige, afgeschreven of roestige auto’s worden omgeturnd tot een sportieve auto waar je mee gezien durft te worden. Denk je er zelf ook over om je auto een flink op te leuken? Heb je al nagedacht over welke racestoelen, welke dolby surround set en welk prachtig lederen sportstuur je in je mooie wagen wilt monteren? Vergeet dan niet om de juiste stuurnaaf aan te schaffen. De stuurnaaf trekt wellicht niet zoveel aandacht in je nieuwe auto interieur, maar belangrijk is hij wel en absoluut onmisbaar. De stuurnaaf verbindt je sportstuur met je stuuras.

Welke stuurnaaf past bij mij?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of je auto origineel is uitgevoerd met of zonder airbag. Dit is van belang voor de bevestiging van de stuurnaaf. De airbag is na het plaatsen van je sportstuur onbruikbaar.

Nadat je hebt gecheckt of je al dan niet een airbag in je auto hebt, zoek je een stuurnaaf uit die past bij jouw merk auto. Elke auto heeft een eigen stuurinrichting, dus voor elk merk is er een passende stuurnaaf.

Allerlaatst is het van belang dat de stuurnaaf ook aansluit op het door jou gekozen sportstuur. In dit geval is het handig om te kijken naar het patroon van gaten. Een goede stuurnaaf heeft een universeel patroon gaten waar bijna alle sportsturen op passen. Met de juiste stuurnaaf heb je de perfecte basis voor je mooie sportieve auto!