Stage lopen bij Autoschade Den Haag

Afgelopen twee maanden heb ik stage gelopen bij Autoschade Den Haag. Dit was een geweldige ervaring waar ik heel veel heb kunnen leren. ik ben dan ook erg blij met hun gastvrijheid die ze me hebben geboden toen ik vroeg of ik twee maanden stage mocht lopen bij hun. Ik volg geen studie meer, maar wil wel altijd bij leren zodat ik ook mijn eigen auto kan opknappen en er steeds meer over weet. Ik heb ze dan ook voor een half jaar geleden gebeld met de vraag of ik wellicht bij hun twee maanden stage mocht lopen. Na een dag werd ik terug gebeld door Autoschade Den Haag met de mededeling dat ze me wel een stageplek wilde bieden, maar dan wel zonder een stagevergoeding. Daar was ik uiteraard erg blij mee en heb ik direct akkoord op gegeven.

Slider_8-150x150

Slider_7-150x150

Uitdeuken

Een ding wat ik geleerd heb bij hun is het uitdeuken van blikschade. Vooral in de winterperiode hebben ze heel veel blikschade te repareren door het gladde weer. Ik heb ongeveer twee weken meegelopen bij het uitdeuken van blikschade en hier een hoop van geleerd. Dit waren kleine parkeerdeukjes t/m grote deuken opgelopen bij een aanrijding.

Spuiterij

Ik heb ook meegelopen bij de spuiterij wat behoorlijk zwaar was. De auto’s die waren uitgedeukt en klaar voor de spuiterij waren moeten dan opnieuw gespoten worden. Dit doen ze in de spuiterij afdeling. Eerst moet de ondergrond helemaal goed opgeschuurd worden dit is erg zwaar werk moet ik zeggen. Daarna wordt de auto in de grondverf gezet. Als dit droog is moet er de juiste kleur gemengd worden zodat niet zichtbaar wordt dat de auto gedeeltelijk is gespoten. Als dit is gebeurd wordt de auto gespoten met de juiste kleur.

Al met al een hele fijne tijd en er dankbaar dat ik stage mocht lopen bij dit bedrijf.

 

Slider_4-150x150