De kosten van jouw autoverzekering berekenen op een eenvoudige manier!

Het is tegenwoordig een van de belangrijkste zaken waar je aan moet denken wanneer je een auto koopt: de autoverzekering. Een autoverzekering, zoals bij Univé, is verplicht in Nederland en kan je veel kosten besparen in het geval van een ongeval. Maar hoeveel kost een autoverzekering eigenlijk en hoe kan je in een paar simpele stappen berekenen wat de kosten zullen zijn voor jouw autoverzekering? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen. Lees snel verder!

Bereken de waarde van je auto

Voordat je start met het berekenen van de kosten voor jouw autoverzekering, is het van belang dat je weet wat de waarde van je auto is. Het kan zijn dat de waarde van je auto hoger ligt dan je denkt en daardoor wordt de premie hoger. Je kunt de waarde van je auto bepalen door middel van de kentekencheck op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Bepaal welke dekking bij jou past

Er zijn diverse soorten dekking beschikbaar als autoverzekering. De meest gekozen dekkingen zijn de WA-verzekering en de All-risk verzekering. De WA-verzekering is de minimaal verplichte verzekering en de All-risk verzekering is de meest uitgebreide dekking. Afhankelijk van jouw wensen, kan je bepalen welke dekking bij je past.

Kies aanvullende verzekeringen

Naast de dekking kan je nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inzittendenverzekering of rechtsbijstand en no-claim bescherming. Deze aanvullende verzekeringen kunnen je extra kosten besparen of extra dekking bieden.

Vergelijk autoverzekeraars

Het is altijd verstandig om meerdere autoverzekeraars met elkaar te vergelijken en om te kijken bij autoverzekering berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijke premies. Er zijn diverse websites waarop je verzekeraars kunt vergelijken, zoals Independer of Consumentenbond. Aan de hand van jouw situatie, kunnen zij een overzicht geven van de beste verzekeraars voor jou.

Sluit je autoverzekering online af

Nadat je de verzekeraar met de beste prijs-kwaliteitverhouding hebt gevonden, kan je online je autoverzekering afsluiten. Dit gaat heel snel en gemakkelijk. Je hebt alleen je persoonlijke gegevens, kenteken en bankrekeningnummer nodig. Na het afsluiten ontvang je een polisblad dat je altijd bij de hand moet hebben wanneer je rijdt.