Auto verkopen

Als je een auto verkopen wilt, dan wil je natuurlijk vooraf weten wat de waarde van de auto is, zodat je goed kan onderhandelen met een eventuele koper, en dus het meeste geld uit de verkoop kunt halen.

Daarbij gaan we er natuurlijk vanuit, dat je bij een auto verkopen, er vooraf alles aan doet, om het betreffende voertuig zo mooi mogelijk over te laten komen.

Je wast de auto, gebruik de stofzuiger om alle vuiltjes uit de binnenkant te zuigen, je polijst de buitenkant, zodat het voertuig echt glimt, en je zorgt er natuurlijk voor dat ook de motor er op en top uitziet.

Auto Verkopen

Echter, een auto verkopen doe je natuurlijk niet één, twee, drie.

Tenzij je natuurlijk gaat inruilen. Dan gaat de verkoop stukken makkelijker, maar moet je ook weer een andere wagen terug kopen.

Wil je dat niet, dan is het belangrijk dat je de te verkopen auto op de juiste plaats kan aanbieden.

En dan hebben we het er natuurlijk niet over, dat je een groot bord in de auto hangt, dat deze te koop is. Want dan moet er maar net iemand voorbij lopen die nu net toevallig op zoek is naar dat voertuig.

Nee, we bedoelen de plek waar veel kopers zijn.

Dat kan natuurlijk enerzijds een automarkt of autoveiling zijn, waarbij je je eigen te verkopen auto kan aanbieden.

Een andere goede methode is de auto verkopen via het internet, en daar zijn tegenwoordig talloze sites, waar je het voertuig kunt aanbieden.

Denk bijvoorbeeld maar aan marktplaats, volgens hun eigen zeggen de grootste autoverkoopsite in Nederland, maar ook bijvoorbeeld autotrader en autotracks zijn erg goed.

Veel hoef je daar niet te doen om de auto te verkopen. Maak een paar mooie foto’s, maak een goede omschrijving, en vul alles in, wees vooral eerlijk, en je zult zien dat binnen enkele dagen de eerste mensen zich melden om het voertuig te komen bekijken.

Wil je de auto verkopen, maar weet je niet wat de juist vraagprijs moet zijn, en dat is toch een vaak voorkomend probleem, kan je in de koerslijsten kijken van de ANWB en Bovag.

Bovendien kan je vandaag de dag de auto ook online laten taxeren. Zonder nu te noemen wie daarin de beste is, kunnen we je wel vertellen dat dit niet veel hoeft te kosten, doorgaans een paar tientjes.

Maar dan weet je wel zeker wat de waarde is, en kan je de auto verkopen, tegen een prijs waarvan je zeker weet dat het de juiste prijs is.

Er is een andere optie om de waarde op te vragen, met behulp van de kenteken check gratis. Dat is overigens niet gratis maar een aanvullende service die geboden wordt. Voor een klein bedrag kunt je namelijk in deze gratis kenteken check de waarde van het voertuig invullen. Je wordt in dat geval naar een andere website gestuurd waar je, na het betalen van de geringe bijdrage, de waarde op het beeldscherm te zien krijgt of in een mail die je krijgt toegestuurd.

Goedkoop, en dus geen dure taxatie.