Alles over APK-keuring

Je zal wel eens gehoord hebben over een Apk-keuring en hoe belangrijk zo een keuring is. De Algemene Periodieke Keuring is namelijk bij wet een verplichte keuring in Europa om de veiligheid te garanderen en het milieu te beschermen. Tijdens deze keuring wordt er op een aantal aspecten gelet zoals de uitlaat van de auto, verlichting, ruitenwissers etc… Door je auto APK te keuren ben je dan verzekerd dat je de rest van het jaar veilig over de wegen kunt rijden. Maar waarom moet de auto APK gekeurd worden en hoe vaak moet je de auto laten keuren? In dit artikel zullen wij het dan hebben over alles van de APK-keuring.

Waarom een APK-keuring?

De APK-keuring houdt namelijk in om de auto’s zo veilig en degelijk mogelijk te houden. Zo een APK-keuring wordt jaarlijks gedaan door de APK meester en dan gaat men kijken als de auto nog voldoet aan de wettelijke eisen. De APK-keuring moet dan ervoor zorgen dat er geen gebroken auto’s over de wegen gaan.

Hoe vaak een APK-keuring laten doen?

Het is namelijk zo dat de auto elk jaar een APK-keuring nodig heeft. Bij bepaalde voertuigen worden er wel uitzonderingen gemaakt, bijvoorbeeld bij:

  • Auto’s die ouder zijn dan 30 jaar moet elke 2 jaar APK gekeurd worden.
  • Nieuwe auto’s hebben de eerste 3 jaren geen APK, maar erna moet het wel elk jaar gedaan worden.
  • Auto’s die bijvoorbeeld ouder zijn dan 58 jaar worden vrijgesteld va de APK.

Indien jij meer informatie wilt, bekijk kentekencheck.eu en keur jouw auto vandaag nog.