3 soorten wieldoppen die u kunt kiezen voor uw auto

auto wieldoppen

Wieldoppen vormen een mooie toevoeging voor je auto. Auto wieldoppen dragen bij aan een mooi uiterlijk en zijn veelal voordeliger dan lichtmetalen velgen. Je kan wieldoppen bovendien zelf monteren op je auto.

Waarom kiezen voor auto wieldoppen?

Wieldoppen beschermen je velgen tegen vuil. Dit proces zorgt tevens voor het verminderen van slijtage aan je velgen. Ook beschermen wieldoppen tegen vuil in de remmen. Remmen zijn uiteraard een cruciaal onderdeel van je auto en als deze door wieldoppen beschermd blijven is dit een groot voordeel. Ook geven ze de auto een fraai voorkomen.

auto wieldoppen

Maat wieldoppen

Bekijk de zijkant van je band, omdat hier de cijfers staan zoals: 205/55-16 en dit houdt in dat je banden een breedte hebben van 205. Ten slotte geeft het cijfer 16 de diameter aan en bij dit voorbeeld heb je wieldoppen van 16 inch nodig.

3 soorten auto wieldoppen

Er zijn diverse soorten wieldoppen beschikbaar, met allemaal hun eigen unieke uiterlijk. Onderstaand schrijven geeft informatie over 3 veel voorkomende materialen voor het aanschaffen van wieldoppen.

ABS plastic wieldoppen

ABS plastic staat ook bekend onder de naam Acrylonitril-butadieen-styreen. Het is licht van gewicht en ze zijn ook geschikt voor een kleiner budget. De wieldoppen zijn soms voorzien van een patroon en de ABS wieldoppen hebben vaak geen glans maar een matte aanblik. Ze zijn sterk, flexibel en zijn bestand tegen diverse weersinvloeden.

Aluminium wieldoppen

Aluminium kan goed tegen extreme omstandigheden. Het zijn wieldoppen die geschikt zijn voor een iets ruimer budget. Het gewicht van aluminium wieldoppen is zwaarder dan plastic en ze zijn minder schadegevoelig. Aluminium wieldoppen zijn populair, omdat ze eveneens goed bestand zijn tegen corrosie. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee.

Stalen wieldoppen

Staal heeft veelal een mooie glans en is stevig. Ze zijn weliswaar prijziger maar ook zeer krachtig. Stalen wieldoppen zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Ook is staal vrij licht, robuust en beschikt het over een groot draagvermogen.