Een afgekeurde auto, kun je die verkopen?

autobedrijfhoogstoevenbeldpaasactieEr zijn nog altijd autobezitters die menen dat een ongekeurde auto niet te verkopen is, en dat de auto eerst een APK keuring moet bezitten voordat deze te koop aangeboden kan worden. Maar niets is minder waar. Ook een auto zonder een geldige APK keuring kan verkocht worden.

Komt je auto niet door de APK keuring?evelienbeltman

Indien een auto APK afgekeurd is en de herstelkosten niet opwegen tegen de dagwaarde van de auto, dan kun je de auto verkopen aan een Auto inkoopbedrijf : zonder APK keuring.Het Auto Inkoopbedrijf zal ter plekke langskomen om de auto te beoordelen en biedt je een geldbedrag aan voor de auto. Verkoop je in dat geval je auto, dan ontvang je zowel de uitbetaling evenals een vrijwaringsbewijs. Dit vrijwaringsbewijs is nodig om de autoverzekering stop te kunnen zetten, of over te kunnen schrijven op een andere auto. D.m.v. het vrijwaringsbewijs ben je niet langer meer de officiële eigenaar van het motorvoertuig.

Auto verkopen voordat het APK keuringsbewijs verloopt.

Indien je auto al mankementen vertoont voorafgaande aan de APK keuring, dan kun je in sommige gevallen beter ‘eieren voor je geld kiezen’ en de auto te koop aanbieden voordat de APK keuring dient te worden uitgevoerd.gerberthoogstoevenbeld